De onderstaande links zijn gehaald van de website https://www.frankwatching.com.

SEO-tools

Deze SEO-tools besparen je tijd of brengen je op ideeën voor zoekwoorden.

  • Screaming Frog. Wie content- of SEO-audits doet, weet dat je jezelf erin kunt verliezen. Verzamel alle data (van alt-tag tot weespagina) die je maar wil, met Screaming Frog. Wat uit de crawl van je website komt, is het startpunt van je audit.
  • SeoToolbar. Beroemd en zeker niet berucht. Installeer deze extensie voor je browser en open Google. Je ziet met een druk op de knop hoe het met de concurrentie gesteld is én waar nog iets te halen valt.
  • SEO Minion. Weten of een pagina SEO-proof is? Haal ‘m door SEO Minion. “Deze browser-extensie vertelt je niet alleen welke headers er gebruikt zijn, maar ook of de afbeeldingen alt-teksten hebben, hoeveel tekens de titel heeft en nog veel meer”, vertelt fan Anneroos.
  • Welke zoekwoorden kun je het best verwerken in je teksten? Dat ontdek je met Google Search ConsoleKeywordtoolUbersuggestKWfinder en Answerthepublic.

Foto’s, etc

Screenshotten, croppen en testen:

  • Canva. Je hebt een mooie foto, maar die is nog niet geschikt voor je blog of artikel. Dan gebruik je Canva. Collega Veerle zweert erbij: “Top voor het op maat maken van beeld voor social media, bij gebrek aan Photoshop.” Je hebt via de website of de app binnen een paar minuten al resultaat.
  • Tinypng. Er zijn ontzettend veel tools te vinden voor het snel aanpassen van een afbeelding. Tinypng staat standaard open bij mijn collega Michael, voor het verkleinen van afbeeldingen.
  • Lorem Ipsum Checker. Weinig zo gênant als een verdwaald stukje lorem ipsum op je site. Met deze tool spoor je het op, zodat je website alleen nog maar bestaat uit echte, relevante tekst.