Een website wordt in 99,99% van de gevallen geplaatst bij een provider, die ervoor zorgt dat jouw site altijd bereikbaar is. Een goede provider is dus van groot belang als jij wilt dat de site altijd up is en ook vlot reageert. Een relatie met een provider ga je ook voor langere tijd aan, dus besteed aandacht aan het uitzoeken van een goede partij. Ga niet alleen voor de laagste prijs, maar zoek iemand die ook met je meedenkt en waar je met vragen terecht kan.

Belangrijk is ook dat de provider regelmatig een back-up maakt van jouw site, zodat je bij eventuele ellende snel terug kan stappen naar een werkende site. Dat kan gebeuren als jij zelf iets verkeerd hebt gedaan, maar er kan ook kwaadwillende opzet in het spel zijn. Aangezien er uiteindelijk veel tijd in de website is gaan steken, wil je die investering niet kwijt zijn.

Houd er ook rekening mee dat er een moment kan komen dat je over wil stappen naar een andere provider. Meestal zal je worden geholpen door jouw systeembeheerder, maar de provider moet dan ook meewerken om alle gegevens over te dragen.