Geschikt voor kleine schermen

Omdat een groot deel van het internetverkeer nu plaatsvindt via kleine schermpjes van telefoons en tablets, is het van groot belang dat jouw website hierop ook goed functioneert. Zodra jouw site niet goed kan worden weergegeven op een mobiel device zal de bezoeker vrijwel direct jouw site wegklikken en de volgende openen. Dit wordt steeds belangrijker, omdat tegenwoordig al meer dan 60% van de bezoeken aan jouw website afkomstig zijn van een smartphone of tablet.
Ook voor jouw positie in Google is het van groot belang dat jouw site mobile friendly is.

Om een website goed te laten werken op een smartphone is er meer nodig dan alleen zorgen dat de breedte meeschaalt. Het allerbelangrijkste is dat je gebruik maakt van een goede en recente template of thema voor jouw website. Deze zorgt er voor dat de presentatie op zowel een groot scherm als een klein scherm goed verloopt. De afbeeldingen worden kleiner gemaakt op een klein scherm, de zijbalken verplaatsen naar onderen, het menu wordt aangepast, etc. Hiermee heb je al een belangrijke winst behaald.

Trage verbinding

Maar je moet ook realiseren dat de meeste gebruikers met een mobiel device deze gebruiken als zij via een mobiel netwerk zijn verbonden. De internet snelheid kan dan een stuk trager zijn en dat houdt in dat grote bestanden (plaatjes e.d.) meer tijd in beslag nemen om te laden. Dat geldt niet alleen voor plaatjes, het gaat ook om de lengte van de tekst, de opmaak en aanvullende bestanden. Als het laden van de website te lang duurt zal men ook snel afhaken. Zie ook Help mijn site is zo traag.

Minder ruimte

Tot slot is ook van belang dat je realiseert dat je te maken hebt met minder ruimte op een klein scherm. Je kan dus niet alles op het scherm vertonen dat ook op een PC scherm vertoond wordt. Sommige onderdelen van de zijbalken en van de footer kan je in dat geval beter weg laten. Of je kan sommige onderdelen verplaatsen naar de footer om ze toch nog te tonen. Maar je moet je wel afvragen of de extra onderdelen van toegevoegde waarde zijn om ze op een mobiel device te tonen.

Zit je niet te wachten op extra werk om dit allemaal zelf uit te zoeken, neem dan eens contact met ons op. Wij zijn helpen je graag met het verbeteren van jouw website.