Heb ik een website nodig?

De vraag wordt vaker gesteld: heb ik wel een website nodig? Men denkt dat een Facebook pagina en een Instagram account voldoende zijn om vindbaar te zijn op internet. Maar dat is niet zo! Ja, ze kunnen je vinden, maar niet iedereen heeft een Facebook of Instagram account, of wil ermee werken. En bovendien, actuele informatie is slechts korte tijd zichtbaar, daarna zakt het razendsnel naar beneden en is niet meer te vinden.

Een eigen website

Een website daarentegen is 24-7 beschikbaar, 365 dagen per jaar. Alle informatie is altijd meteen beschikbaar en wordt ook door Google geïndexeerd. Dat is weer belangrijk als er gezocht wordt naar informatie waar jij graag op gevonden wilt worden. Want vergeet niet dat er op internet door mensen op enorm veel termen gezocht wordt. Het zou mooi zijn als ze dan vaker bij jou uitkomen, zodat er kans bestaat dat je meer omzet.

Intern linken

Een ander voordeel van een website is dat je de verschillende pagina’s intern aan elkaar kan linken. Je kan dus in het ene artikel een link opnemen naar een eerder geschreven artikel. Dit noemen we ook wel intern linken en is een belangrijke factor voor de positie in Google. Nu kan je wel allerlei willekeurige links opnemen naar al de andere pagina’s, maar daar trapt Google niet meer in. Zorg er dus voor dat de links in jouw verhaal een duidelijk doel hebben. Lees ook dit artikel, waarin tips gegeven worden voor een goede interne link structuur.

Ook sociale media

Natuurlijk is het van groot belang dat je ook op sociale media actief bent, maar nog belangrijker is dat je dit combineert met een website. Zo creëer je meer zichtbaarheid voor jouw business op internet en kan je eenvoudig nieuwe (en bestaande) content op jouw website promoten. Je zult zien dat een nieuw artikel op de site veel meer bezoekers trekt zodra jij er een melding van plaatst op Facebook. En via Instagram en Pinterest zal je bezoekers ontvangen die geïnteresseerd waren in een afbeelding.