Juist nu een webshop

Als je door de overheid gedwongen wordt om jouw winkel tijdelijk te sluiten, en je daardoor nu geen omzet meer kan draaien, is het nu het juiste moment om jouw website uit te breiden met een webshop. Nu heb je waarschijnlijk wat tijd over en is het een goed moment, ook voor de toekomst, om hierin te investeren.

webshop

Als je al een website hebt, kost het niet eens zoveel tijd en moeite om deze uit te breiden met een webshop. We gaan er even voor het gemak van uit dat jouw site in WordPress gemaakt is en dat die redelijk up-to-date is. Er bestaan vele goede extensies waarmee jij binnen een dag een webwinkel kan optuigen. Het meeste werk zit waarschijnlijk in het fotograferen van jouw producten en het maken van een goede omschrijving. 

Voordat je begint met het opzetten van een webshop zal je eerst een plan moeten maken: met welke producten begin ik, welke categorieën komen er, hoe moet de omschrijving er uit gaan zien, hoeveel plaatjes, hoe kan er betaald worden, wat bereken ik aan verzendkosten, etc., etc. 

Je bent niet de eerste die producten via internet gaat verkopen, en er zullen ongetwijfeld vele directe concurrenten zijn. Dus kijk goed om je heen en achterhaal hoe anderen werken. Probeer het daarna net iets beter te doen. En bedenk ook dat jouw huidige klanten graag bij jou willen blijven kopen, ook al is de fysieke winkel gesloten. Maar als het proces te ingewikkeld is, of ze moeten te veel hobbels nemen, dan zal ook de trouwste klant snel afhaken omdat hij hetzelfde product ergens anders makkelijker kan bestellen.

Bedenk ook dat het hebben van een webshop heden ten dage eigenlijk niet meer weg te denken is. In tijden van een lockdown is het een manier om toch nog omzet te kunnen draaien, maar in de toekomst zal een steeds groter deel van de verkoop via de webwinkel verlopen. Gebruik daarom deze tijden om hieraan aandacht te geven.

Zit je niet te wachten op extra werk om dit allemaal zelf uit te zoeken, neem dan eens contact met ons op. Wij zijn helpen je graag met het verbeteren van jouw website.