Paginatitel berichtenoverzicht aanpassen

Al een tijdje was ik niet tevreden met de paginatitel op de pagina met de blogartikelen. Daar stond ‘Archief voor categorie: Blog‘ en dat was ook de titel die getoond werd in de zoekresultaten van Google. En dat is niet meteen een uitnodiging om die pagina te bezoeken. Hoogste tijd om er wat aan te doen.

De oplossing kan je zien als een kleine hack: je stelt een zoekactie in die bij het aanmaken van de pagina kijkt naar het aanroepen van een bepaalde functie. Zodra die gevonden is, en er wordt aan een aantal condities voldaan, zorg de software er voor dat de output van die functie aangepast wordt aan jouw eisen. In dit geval was ik op zoek naar de functie binnen WordPress die de tekst van de paginatitel aanlevert. Echter, in mijn geval werd dat gedaan door het thema, dus moest ik daar zoeken. Dat is dus een puntje van aandacht.

De code plaats je via weergave/thema editor in het bestand functions.php. Omdat je werkt in een child theme heb je er geen last van als er een update van het thema wordt geladen.

Ik heb de volgende code gebruikt:

/* Verander 'Archief voor categorie' op blog pag in iets anders */
add_filter('avf_which_archive_output','avf_change_which_archive', 10, 3);
function avf_change_which_archive($output){
   if(is_category()) {
      $output = single_cat_title('Overzicht ',false);
   }
   return $output;
}

Zit je niet te wachten op extra werk om dit allemaal zelf uit te zoeken, neem dan eens contact met ons op. Wij zijn helpen je graag met het verbeteren van jouw website.