De start

Op 3 juni 2019 ben ik gestart met een nieuw project: 010webcoach.nl. Het idee is om mij aan te bieden als coach voor kleine ondernemers die worstelen met hun website. Je ziet best wel vaak dat mensen een site in de lucht brengen en dan verwachten dat ze daarmee klanten binnen krijgen. Maar aan de site rammelt van alles, of de wintercollectie staat er nog in de zomer, of ze updaten niet. Het kan liggen aan het feit dat de ondernemer niet weet hoe hij/zij het moet doen, of ze hebben geen idee wat ze moeten doen, of er is iets mis met de website. Allemaal redenen om eens te gaan praten met een coach, die je helpt bij het uitvoeren van die lastige taken.

Met 010webcoach.nl wil ik die hulp gaan aanbieden. Het idee is dat deze ondernemers een soort strippenkaart afnemen en dat ik ze tegen strippen help met hun problemen. Zij blijven uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor hun eigen site, ze moeten zelf de content aanmaken en mogelijk ook aan de site toevoegen. Maar ik kan ze een beetje sturen en helpen.

Allereerst moet er een website komen. Omdat de meeste kleine ondernemers gebruik maken van WordPress, is daarom gekozen voor een WP site. Als template is gekozen voor Enfold, omdat dit veel gebruikt wordt, omdat ik er een gelicenceerde versie van heb en omdat ik er ervaring mee heb. Dus een goed moment om er weer in te duiken en de eigenaardigheden uit te zoeken.

Omdat een website slechts een eerste stap is en er straks bekendheid moet worden gegeven aan het bestaan van 010webcoach.nl, zal er ook een strategie opgezet moeten worden voor de advertising. Daar wil ik o.a. Facebook voor inzetten, dus op dat vlak moet ook kennis opgedaan worden. En het hele marketingplan moet natuurlijk ook vorm krijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *