Wat is Content Marketing?

Je zou Content Marketing kunnen omschrijven als het plaatsen van de juiste en relevante content op jouw website met, als doel dat je (meer) bezoek krijgt van mensen die via een zoekmachine een zoekopdracht hebben ingevoerd voor een onderwerp dat aansluit bij jouw business. Content kan zijn teksten, beeld, geluid, video, etc. die door Google kan worden geïndexeerd.

Content Marketing is één van de vormen van marketing. Je kan ook gaan adverteren in bladen, zorgen dat je reviews krijgt, proberen een persbericht geplaatst te krijgen, etc. Allemaal methodes die uiteindelijk hetzelfde doel hebben: meer omzet of bekendheid.

Content

Waar we het hebben over content, dan kan dat zijn tekst, beeld, geluid, video, etc. die op jouw website gepubliceerd wordt en die door bezoekers ingezien kan worden. De content dient door Google geïndexeerd te kunnen worden, zodat het resultaat uiteindelijk in de zoekresultaten getoond wordt. Teksten zijn uiteraard makkelijk te indexeren, voor beeld en geluid zal je extra informatie in de vorm van beschrijvende teksten moeten toevoegen, zodat Google begrijpt waarover het gaat. Dat doe je door bij die vormen van content extra informatie in te voeren, zoals een beschrijvende naam, of een omschrijving. Bij de meeste (alle?) content management systemen, zoals WordPress en Joomla, kan je deze gegevens eenvoudig toevoegen.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] hier het principe van content marketing. Door op jouw website de juiste informatie (=content) te plaatsen is de kans groter dat je een […]

Reacties zijn gesloten.