Gehackt

Het komt helaas vaak voor dat een WordPress site gehackt wordt. Laatst had ik er weer mee te maken bij een site van een non-profit organisatie. De vraag was of ik de site een update kon geven, maar bij het inloggen aan de admin-zijde ondervond ik problemen.

Lees meer

Website beveiligen II

Als je gebruik maakt van een CMS zoals Joomla en WordPress, zul je merken dat onverlaten proberen in te loggen. Zeker als jouw site al wat langer in de lucht is en door Google gevonden wordt zullen het aantal hack pogingen toenemen.

Lees meer

Page/2-en-volgende probleem

Het was me nog niet eerder opgevallen, maar op mijn blog pagina van mijn WordPress site met meerdere blog berichten kon ik niet naar de 2de, 3de pagina en volgende gaan. Onderaan stond wel keurig het aantal vervolgpagina’s genoemd, en de link leek ook te kloppen, maar het resulteerde iedere keer in een 404 foutmelding.

Lees meer

Paginatitel berichtenoverzicht aanpassen

Al een tijdje was ik niet tevreden met de paginatitel op de pagina met de blogartikelen. Daar stond ‘Archief voor categorie: Blog‘ en dat was ook de titel die getoond werd in de zoekresultaten van Google. En dat is niet meteen een uitnodiging om die pagina te bezoeken. Hoogste tijd om er wat aan te doen.

Lees meer

Juist nu een webshop

Als je door de overheid gedwongen wordt om jouw winkel tijdelijk te sluiten, en je daardoor nu geen omzet meer kan draaien, is het nu het juiste moment om jouw website uit te breiden met een webshop. Nu heb je waarschijnlijk wat tijd over en is het een goed moment, ook voor de toekomst, om hierin te investeren.

Lees meer

Website beveiligen

Met enige regelmaat krijg ik de vraag waarom er bij een website staat dat deze niet beveiligd is. Soms krijg je zelfs allerlei waarschuwingen te zien en moet je impliciet aangeven dat je een website wel wilt bezoeken. Hoe kan je ervoor zorgen dat jouw website wel veilig is en waarom is daar tegenwoordig zoveel gedoe over?

Lees meer

Een website is ook niet alles

Je maakt een mooie website, zorgt ervoor dat op de meeste pagina’s de zoekwoorden goed geplaatst zijn, dat de SEO optimalisatie goed is uitgevoerd, dat de site veel en nuttige informatie bevat, en dan ga je wachten op de eerste bezoekers en potentiële klanten. Maar er gebeurt niets, jouw site trekt geen bezoekers…

Lees meer

Child theme

Als je bezig bent met het volmaken van jouw WordPress website ontkom je er som niet aan om af en toe iets aan te moeten passen in het gebruikte thema. Dat kan iets kleins zijn, maar soms ook wel meer ingrijpend. Maar wat nu als je een update van een thema moet installeren?

Lees meer

Geef jouw site een sitemap

Een sitemap kan van groot belang zijn voor jouw website. Voor een zoekmachine zoals Google bevat een sitemap de structuur van jouw site. En als bijkomend voordeel kan je via die sitemap Google snel op de hoogte brengen van alle pagina’s van de site.

Lees meer

Is jouw webpagina geïndexeerd?

Een pagina van jouw website kan alleen gevonden worden al deze is geïndexeerd. Dat betekent dat een zoekmachine, zoals Google, jouw pagina heeft bekeken en opgenomen in de database. Pas dan heb je kans dat die pagina gevonden wordt als iemand een zoekactie via Google uitvoert.

Lees meer